it beheer msp

5 voordelen van een abonnement bij een Managed Services Provider


Het regelen van het dagelijkse reilen en zeilen van de IT-infrastructuur is een tijdrovende taak. Daarom kiezen steeds meer mkb-bedrijven voor een Managed Services Provider (MSP), die de essentiële, niet-strategische functies voor hen beheren. Benieuwd naar de voordelen van een MSP? Wij zetten er 5 op een rij.

1. Focus op strategische IT-innovatie

Het gemiddelde mkb-bedrijf is veel tijd kwijt aan dagelijkse IT-beslommeringen. Door zulke zaken uit te besteden creëren organisaties ruimte om zich op andere zaken te richten, zoals IT-initiatieven die voor meer efficiëntie en winst zorgen. Of ze nu een app lanceren, een nieuwe website bouwen of een ander uniek concept implementeren, ze zijn innovatief bezig – en dat loont!

2. De nieuwste technologie

Mkb-bedrijven hebben vaak niet het budget om te investeren in de nieuwste technologie. Een MSP, daarentegen, beschikt wél over de middelen om dit te doen. Wie een abonnement heeft, kan volop gebruikmaken van de meest recente tools en oplossingen.

3. IT-budget slim besteden

Wie met een MSP werkt, neemt een abonnement op de nieuwste technologie. Omdat op- en afschalen eenvoudig is, gaan de totale kosten drastisch omlaag. Bovendien is onderhoud in de regel inbegrepen. Daarnaast is het uiteindelijk voordeliger om het beheer uit te besteden aan een professional, omdat eigen krachten meestal duurder zijn.

4. Profiteren van toegespitste expertise

Voor mkb-bedrijven is het niet gemakkelijk om IT-medewerkers te vinden die over de juiste technische vaardigheden beschikken, omdat deze schaars en duur zijn. Een betrouwbare MSP heeft dergelijke technische experts in huis. Zij zijn hooggespecialiseerd en staan tot de beschikking van klanten.

5. Up-to-date blijven

De technologische ontwikkelingen zijn tegenwoordig bijna niet meer bij te houden. Nieuwe versies van smartphones en tablets zijn nog te behappen, maar menig mkb-bedrijf vindt het lastig om technologieën te selecteren die bij de organisatie passen. Een goede MSP brengt hierover advies uit en verzorgt zaken als updates en upgrades. Daardoor zijn alle gebruikers altijd up-to-date!

Wilt u vele uren en frustraties besparen door uw IT-beheer uit te besteden? Neem gerust contact op met Selles, wij helpen u graag.