Informatiebeveiliging


Steeds vaker zijn bedrijven het doelwit van cybercriminelen. Vooral veel MKB'ers zijn het slachtoffer van digitale criminaliteit. Selles helpt met beveiligingsoplossingen, beleid en bewustzijn.

Beveiliging

Beveilig uw data en netwerk met een firewall, sterke authenticatie, antivirus en antimalware oplossingen.

Beleid

Breng de risico’s in beeld en ontwikkel een beleid voor het beveiligen van essentiële informatie.

Bewustwording

Meestal veroorzaken gebruikers de incidenten. Train medewerkers om bewustzijn te vergroten.

De noodzaak van informatiebeveiliging


Een datalek of ander beveiligingsincident kan een flinke kras op de reputatie van uw bedrijf betekenen. De meeste ondernemers zijn zich daar van bewust, maar niet iedereen weet dat bedrijven er zelfs aan ten onder kunnen gaan. Bijvoorbeeld de juridische nasleep, boetes, reparatiekosten en hogere verzekeringskosten na een incident hebben al menig ondernemer kopje onder doen gaan. Toch hebben MKB’ers meestal niet de tijd, het geld of de kennis om te investeren in informatiebeveiliging. Daarom helpt Selles met kant-en-klare beveiligingsoplossingen, security-audits en workshops voor personeel.

40%

MKB ondernemers slachtoffer van cybercriminaliteit (2014)

9mld.

economische schade in Nederland als gevolg van cybercriminaliteit

83%

van de Nederlandse werknemers trapt in phishing e-mails

De 7 lagen van IT beveiliging


Het beschermen van onze klanten en hun systemen en gegevens is één van onze belangrijkste taken. Dat nemen wij zeer serieus, dus gebruiken wij een model met 7 beveiligingslagen.

Beleid en bewustzijn

Beleid helpt u verder. Met duidelijke afspraken en richtlijnen rond de risico’s en het gewenste beveiligingsniveau, kunt u zien wat er goed gaat en wat er beter kan. Ook is het belangrijk dat uw medewerkers zich bewust zijn van wat er mis kan gaan. Meer dan 60% van de beveiligingsincidenten wordt immers veroorzaakt door de gebruikers zelf.

Hoe Selles helpt: Door middel van templates helpen wij om uw beveiligingsbeleid vorm te geven. Daarnaast geven wij de eindgebruikers doorlopend educatie en tips. Op die manier vergroten wij hun kennis en veiligheidsbewustzijn. 

Fysieke beveiliging

Op uw belangrijkste spullen bent u het meest zuinig. Dat hoort dus ook te gelden voor het meest waardevolle bezit van uw onderneming, namelijk informatie. Middelen om uw digitale informatie fysiek goed op te bergen zijn bijvoorbeeld een afsluitbare serverruimte, een afsluitbaar rack cabinet, camerabeveiliging en diefstalbeveiliging van uw apparatuur.

Hoe Selles helpt: Met ons unieke proces controleren wij uw volledige bedrijfsomgeving periodiek op best-practices en (ISO-)richtlijnen. Zodoende weet u altijd hoe u ervoor staat en wat er beter kan. 

Netwerk- en systeembeveiliging

Veiligheid staat bij Selles voorop bij het ontwerpen van netwerken. De grens tussen uw interne netwerk en het publieke internet bewaken wij streng.

Hoe Selles helpt: Wij leveren hoogwaardige firewalls, VPN verbindingen, DNS en domeinbeveiliging, encryptie van e-mail- en dataverkeer, geavanceerde spamfiltering en meer.

End-point beveiliging

Ieder apparaat (end-point) dient adequate antivirussoftware, malwarebescherming én automatische systeemupdates te hebben. Mogelijkheden om uw data te versleutelen en op afstand van mobiele apparaten te kunnen wissen zijn eveneens van groot belang. Veel beveiligingslekken zijn namelijk simpelweg het gevolg van verlies of diefstal van apparatuur.

Hoe Selles helpt: Om u te beschermen tegen malware en ransomware bieden wij geavanceerde cloudgebaseerde veiligheidsoplossingen. Ook helpen wij u bij het beheren en beveiligen van mobiele apparaten.

Strenge controle aan de poort

Door de toegang te beperken en te controleren zorgen wij ervoor dat niet zomaar iedereen bij uw systemen kan. Zo adviseren wij om ‘sterke’ wachtwoorden te gebruiken en deze regelmatig te wijzigen. Ook raden wij aan om – indien mogelijk – multifactor authenticatie te gebruiken.

Hoe Selles helpt: Wij hebben handige hulpmiddelen voor u om een veilig wachtwoordbeleid te voeren. Met ons unieke IT beheerproces controleren wij de instellingen en toegangsrechten vervolgens regelmatig.

Data encryptie en backup

Wanneer uw data alleen voor u bruikbaar mag zijn, is encryptie erg belangrijk. Daarnaast is backup essentieel en ook kunnen wij indien nodig al uw data kopiëren en verplaatsen naar een andere beveiligde locatie.

Hoe Selles helpt: Wij beveiligen uw kritische systemen en processen zo goed mogelijk. En wat er ook is gebeurd, wij  zorgen ervoor dat ze na een incident binnen een uur weer operationeel zijn. 

Monitoren en testen

Ook al hebt u de voorgaande 6 beveiligingslagen rondom uw systemen aangebracht, met beveiligen bent u helaas nooit klaar. Zorg daarom dat u alert bent en de gevaren kent.

Hoe Selles helpt: Wij controleren uw complete IT omgeving periodiek op zwakke punten. Elke maand werken wij een uitgebreide checklist af om te kijken of de maatregelen nog voldoende zijn. Daarnaast bieden wij uw personeel een doorlopende ‘awarenesstraining’ om veiligheidsrisico’s te herkennen.

Hoe krijgt u gegarandeerd betere resultaten uit uw IT?


Leer van onze unieke kijk op IT investeringen en resultaten.

  • Bel 038 38 57 57 9 of mail sales@selles.nl voor een vrijblijvend gesprek.
  • Gebruik het formulier en wij bellen of mailen u zo snel mogelijk terug.

Succesvol groeien met IT


Wij helpen u productiever werken met leerzame artikelen uit onze blog.

it beheer msp

5 voordelen van een abonnement bij een Managed Services Provider

5 voordelen van een abonnement bij een Managed Services ProviderHet regelen van het dagelijkse...


IT-beheer uitbesteden

IT-Beheer uitbesteden: 5 redenenVeel mkb-bedrijven kampen met een tijd- en geldtekort. Een Managed...


avg

AVG: 4 misvattingen

AVG: 4 misvattingenDe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaat in mei 2018 van kracht....


Naar onze blog