IT-beheer uitbesteden


Veel mkb-bedrijven kampen met een tijd- en geldtekort. Een Managed Services Provider, die IT-beheer verzorgt op abonnementsbasis, biedt vaak uitkomst. In deze blog beschrijven we 5 redenen waarom mkb’ers kunnen profiteren van een samenwerking met een Managed Services Provider.

1. Meer controle over de cashflow

Investeringen in IT-diensten, software en IT-apparatuur zijn prijzig. Middels Managed Services kunnen bedrijven hun kapitaalinvesteringen omzetten naar maandelijkse operationele kosten. Hebben alle medewerkers bijvoorbeeld een nieuwe laptop nodig, dan kan deze worden afgenomen als Managed Service. Zaken als de meest recente hardware, het nieuwste besturingssysteem, onderhoud en garantie zijn daarbij inbegrepen. Dat levert een grote kostenbesparing op!

2. Geen zorgen over slechte performance en downtime

Downtime, een traag netwerk en niet-beschikbare applicaties kunnen zeer hinderlijk zijn voor de organisatie. Een Managed Services Provider is in staat om zulke problemen tegen te gaan door de omgeving continu te monitoren. Met behulp van een gespecialiseerd team en goede beheertools zorgt een IT-partij ervoor dat het bedrijfsnetwerk en de -applicaties ‘in de lucht’ blijven.

3. Focus op strategie, kernactiviteiten en innovatie

Voldoen aan wet- en regelgeving, de infrastructuur draaiende houden, gebruikers helpen en dagelijkse IT-problemen oplossen: IT-medewerkers hebben er een omvangrijke taak aan. Bedrijven die het intensieve IT-werk uitbesteden, gunnen hun personeel meer tijd om zich te wijden aan strategische vraagstukken en kernactiviteiten. Dat resulteert in meer innovatieve initiatieven, die het uitbreiden van de business én het bedienen van huidige klanten vergemakkelijken.

4. Technische expertise: altijd beschikbaar

Technische problematiek vergt regelmatig specifieke kennis die mkb-bedrijven niet in huis hebben. Een Managed Services Provider, daarentegen, heeft wél technische experts in dienst, die zich bijvoorbeeld volledig hebben toegelegd op security of netwerkbeheer. Dat betekent dat zij in elke situatie de benodigde hulp kunnen bieden.

5. Toegang tot de laatste technologieën

Een Managed Services Provider beschikt over de middelen om te investeren in de allernieuwste technologieën, terwijl het gemiddelde mkb-bedrijf deze pas aanschaft wanneer de oude oplossing het begeeft. Bedrijven die hun IT-beheer uitbesteden, profiteren van de nieuwste hardware, software en netwerktools. Deze zorgen natuurlijk voor een productiviteitsboost op de werkvloer!