de juiste it partner

4 tips voor het kiezen van de juiste IT-partner


Profiteren van betere technologie, meer tijd hebben voor kernactiviteiten en lagere kosten realiseren: het zijn de bedrijfsdoeleinden van menig organisatie. Om dergelijke doelen te bereiken is het nodig om met een IT-partner te werken die ondersteuning biedt in het bevorderen van innovatie, prestaties en groei. De vraag is: hoe kunnen bedrijven zo’n IT-partner herkennen? In deze blog zetten we 4 kenmerken op een rij!

1. In de cloud werken

De cloud is onmisbaar in moderne organisaties. Daarom helpt een goede IT-partner bij het realiseren van een aantal essentiële cloud-gerelateerde zaken:

  • Het flexibel inzetten van cloudcomputing;
  • Het identificeren van mogelijkheden om technologiekosten te verlagen;
  • Het overstappen naar en optimaliseren van de cloud.

2. Proactief en weldoordacht automatiseren

Bedrijven die de optimalisatie van handmatige werkzaamheden correct aanpakken, besparen zeer veel tijd en geld. Een goede IT-partner biedt ondersteuning door de prestaties op proactieve wijze te verbeteren door middel van automatisering én door te wijzen op een verkeerd (of zelfs onnodig) gebruik van digitale oplossingen. Het gezamenlijke doel moet zijn om meer te bereiken tegen lagere kosten.

3. Efficiënte technologie

Een IT-partner kan alléén meer efficiëntie binnen een organisatie realiseren wanneer deze zelf het goede voorbeeld geeft. Heeft het bedrijf in kwestie volwassen werkprocessen, verwerkt het aanvragen snel en verloopt de communicatie soepel? Het is cruciaal om dergelijke zaken kritisch te bekijken alvorens met een IT-dienstverlener in zee te gaan.

4. Toptalent werven

Elke organisatie vindt het belangrijk om toptalent aan te trekken. Getalenteerde medewerkers willen echter niet zomaar bij iedere organisatie werken. Zij kiezen het liefst voor een bedrijf dat de laatste technologieën inzet ten behoeve van productiviteitsverhoging en de ontwikkeling van vaardigheden. Een goede IT-dienstverlener heeft hier begrip voor en helpt bij het implementeren van zulke technologieën!